Webmaster Forumu, Forumları, Platformu, Sitesi

Tam Versiyon: Hindistan Konsolosluğu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Hindistan'a gidecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının öncelikle vize başvurusu yapması gerekmektedir. Fakat bu durum Diplomatik pasaporta sahip olan kişiler için geçerlidir. İki ülke arasında vize muafiyetine yönelik herhangi bir antlaşma yapılmadığı için Yeşil, Bordo veya Gri pasaporta sahip olan kişilerin ülkeye giriş yapmadan önce vize başvurusu yapması şarttır. Gerekli koşulların tamamlanması halinde Hindistan Konsolosluğu vize birimi tarafından Hindistan vizesi alınabilmektedir.

Hindistan'a seyahat etmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Hususi, Umuna Mahsus ve Hizmet pasaport hamili olanlar vize almak zorundadırlar. Ancak diplomatik pasaportu olan kişilere 90 günlük süre dahilinde Hindistan vizesi muafiyeti uygulanmaktadır.

Hindistan vize başvurusunda bulunan kişiler, güncel iş durumları bu alanda doğru bilgilerle yazmalıdırlar. Kişinin mesleği, iş yerinin adı, görevi, iş yeri adresi ve posta kodu, İş yeri telefonu, başvuru sahibinin daha önce yaptığı iş ve meslek bilgileri girilmelidir. Vize başvurusunda bulunan kişi eğer önceden askeri, devlet, mahkeme, medya, polis, kamu yönetimi ve güvenlik şirketi kuruluşlarında çalışmış ise bu alanda ayrılan kısımda uygun seçenekleri seçerek bir sonraki aşamaya geçmelidir.